Ecosistemamas
Maras en xarxa


Aquest projecte va néixer en plena pandèmia com a resposta a la meva vocació innata de servei i ajuda per a aportar a la societat.
L’objectiu: ajudar i ajudar-nos entre mares amb la cura de les nostres criatures.
Avui, és un projecte que es manté i que està secundat institucionalment.
Fem comunitat i donem suport a les necessitats de les dones que sostenen amb les seves cures el sistema socioenómico i familiar.
Creem vincles de seguretat entre dones que se senten soles en la cura de les seves criatures per a millorar la seva situació socioeconòmica.
Volem arribar a la democratització de les cures sense esperar que arribin les circumstàncies idònies.
Ens donem suport socialment les unes a les altres per a reduir les desigualtats socials i de genéro que històricament caracteritzen tant la provisió com la recepció de cures i que femeiniza la pobresa.
Al mateix temps que ens cuidem entre nosaltres i cuidem de les nostres necessitats com a dones, més enllà de ser mares, per a garantir una cura digna i de qualitat de les persones, començant per nosaltres mateixes.



«Som una xarxa oberta autogestionada per mares i amb perspectiva de gènere «.
Principis i Valors que ens guien en la xarxa
- Dignitat humana, Solidaritat i Amor compassiu a autogestionar les activitats proposades pels participants de Ecosistemamas.
Sostenibilitat en la cura de la vida per a una protecció efectiva de la infància lliure de violències sistèmiques, concorde a la CDN- Convenció sobre els drets del nen/a. - Transparència, participació democráctica, autogestió horitzontal i codeterminació de les dones en la presa de decisions en tota la cadena que afecta la vida.
- Apoderament, llibertat i responsabilitat plena a través de la col·lectivització del coneixement i de generar un coneixement obert i lliure, al servei de de la cura de les persones i de la vida i que també faciliti una equitat real tant en l’aprenentatge com de la salut i el benestar. Perquè des de l’equitat, les persones poden construir i aconseguir el projecte personal i fins a generar la transformació social que reconeix la necessitat d’una economia del bé comú basada en la cura sostenible de la vida
- Corresponsabilitat social activa en la construcció del bé comú, la justícia de gènere i la justícia social a través del suport mutu entre mares i la cooperació comunitària per la democratització de les cures, la conciliació personal, familiar i laboral i la igualtat real d’oportunitats de les dones que són vulnerables pel fet de ser mares.
- Innovació social amb impacte positiu per a generar propostes i tasques comunitàries de transformació social a una economia del bé comú basada en la cura sostenible de les persones i la vida
Som un ecosistema d’aprenentatge en el qual ens reconeixem en les nostres necessitats com a dones, aprenem les unes de les altres i reconeixem el talent de totes les dones participants, donant veu i suport a tots els projectes de les participants.
Compartim una base de dades de mares i dones professionals per a fomentar l’economia solidària entre dones, i d’entitats que treballen amb la infància o amb dones d’acord amb els valors de gènere i LGTB.
A més compartim informació sobre beneficis socials i fiscals. O fem possible una economia circular d’intercanvi d’elements necessaris per a l’educació, la cura de la infància i la sostenibilitat de la vida.
Contribuïm a la comuidad de Ecosistemamas i ens comprometem a cooperar de manera activa en l’organització de les activitats proposades per les participants que no podrien realitzar a causa de la criança, l’educació de la infància o la cura de la família.
Recollim actividads i tallers que desenvolupen objectius comuns per a l’educació amorosa de la infància, el benestar i la salut de les dones i les seves famílies, així com l’equitat de génro i la transformació social a una economia basada en la cura corresponsable de la vida. Un amor compassiu o amor bondadós de mare que reconeix l’error com la base de tot aprenentatge conscient.
Per això ens cuidem i cooperem sense judicis basats en errors.
Permetem l’assaig error per a aprendre.
I quan ens equivoquem reconeixem l’error, aprenem, reparem comunitàriament i rectifiquem per a següents ocasions.
- Funcionem per petició d’ajuda en el grup de Ecosistemamas.
- No fem publicitat d’activitats de pagament per a no saturar la xarxa.
Es pot sol·licitar a les administradores el fet de presentar un projecte com a petició d’ajuda i organitzar portes obertes per a donar a conèixer serveis de les integrants de la xarxa. - La contractació de serveis per part de les participants es realitzarà externament i de manera aliena a la xarxa. A excepció d’aquelles activitats que se sol·licitin a petició d’un número considerable de paticipantes amb un mínim de 10.
- Generem un lloc de trobada on els fills i filles puguin crear vincles segurs, jugar, desenvolupar-se en les diferents etapes infantils o juvenils saludablement i democràticament entre iguals i oferir, i oferir activitats cogestionadas entre jócenes d’impacte positiu per a generar una actitud activa i participativa en la transformació social per a una economia sostenible de la vida.
- L’associació declarada d’interès públic L’Horitzó dansa és l’encarregada de l’administració i el bon funcionament de la xarxa Ecosistemamas. Les participants accepten que els administradors puguin expulsar de la xarxa a aquelles persones que reiteradament transgredeixin els valors, els compromisos i les normes de funcionament de la xarxa previ avís de rectificació i reparació comunitària.
Escríbeme
Llámame o envia un whatsapp
+34 678 28 80 57
info@bioneurosincronía.org
Localización física
Sitges-Barcelona
Horario
Lunes a Viernes: 10am – 19pm
Sábados: 10am – 14pm